در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشمانداز علمی کشور و بهرهگیری از ذخایر علمی و حرفهای سرمایه انسانی خارج از کشور، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به منظور انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به داخل توسط مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان «پایگاه میزبان» اجرا میگردد تا در قالب حمایت از انجام پروژههای تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راهاندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکتهای فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاههای تخصصی به ارتباط مؤثر متخصص و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری نماید.
دانشآموختگان، متخصصان، کارآفرینان و اساتید ایرانی خارج از کشور که در حال حاضر ساکن ایران نیستند يا از تاریخ بازگشت ایشان به کشور بیش از دو سال نگذشته باشد و حداقل به مدت یک سال خارج از کشور فعالیت نموده باشند.
مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری
دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب که در طرح حاضر مشارکت میکنند.
منظور نظام ارزیابی دانشگاه یا موسسات تحقیقاتی برتر است که بر اساس نظامهای رتبهبندی Times Higher Education (برای دانشگاه ها) و Scimago (برای موسسات تحقیقاتی برتر) انجام میگیرد. به عنوان مثال دانشگاهی که در نظام رتبهبندی Times Higher Education ، رتبه پایین تر از 100 داشته باشد، در این آییننامه جز 100 دانشگاه برتر محسوب میشود.
فارغالتحصیلان دوره کارشناسی ارشد یا دورههای معادل آن همچون «دکتری حرفهای»
فارغالتحصیلان دوره دکتری تخصصی یا دورههای معادل آن همچون «تخصص بالینی، تخصص پزشکی و فوق تخصص»
اساتید ایرانی شاغل در یکی از دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی خارج از کشور با مرتبهٔ علمی استاد تمام، دانشیار یا استادیار
دمتخصصان ايراني خارج از کشور داراي حداقل دو سال سابقه فعاليت در شركتهاي فناور خارج از کشور با سمت كارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R & D) یا مدير در یکی از مؤسسات یا شرکتهای شاخص علمي، فناوري، پژوهشي و صنعتي خارج از كشور و افراد دارای تجربه راه اندازی کسب و کار
اساتید و دانشآموختگان دوره دکتری با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز و دانش آموختگان کارشناسی ارشد با کسب حداقل ۲۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۲ میتوانند از این تسهیلات استفاده نمایند.
میزان وام و شرایط تخصیص آن مطابق با ابلاغ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
دانشآموختگان ۱۰۰ دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی برتر بر اساس نظام ارزیابی با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۲که عضو هیات علمی یکی از دانشگاههای کشور باشند، میتوانند از این تسهیلات استفاده نمایند.
متقاضیان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان جهت ودیعه مسکن به صورت وام دریافت خواهند نمود.
اساتید دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 1 تا 300 بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب 300 امتیاز از جدول ارزیابی
پیوست شماره ۱
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ بر اساس نظام ارزیابی همراه با سابقه دوره پسادکتری در یکی از ۵۰ دانشگاه برتر و کسب حداقل ۴۰۰ امتیاز از جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه، تواناییهای علمی-پژوهشی و سابقه تدریس در دانشگاههای معتبر خارج از کشور توسط پایگاه میزبان انجام میشود.
اختصاص مبلغ ماهانه معادل با حقوق دريافتی اساتيد دانشگاه با درجه علمی مشابه در دانشگاه تهران پس از کسر کسورات قانونی جهت پرداخت حقوق و مزايا.
تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد) که به میزان ۸۵۰ هزار تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضي ميبايست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد) در وجه تأمين اجتماعي اقدام نمايد. پیوست شماره 5
اختصاص مبلغ ماهیانه تا سقف 6 میلیون تومان جهت کمک هزینه اقامت در صورت نیاز متقاضی با ارائه اسناد مربوطه (اجارهنامه معتبر)
بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز در قراردادهای بیشتر از ۶ ماه ارائه می شود. برای دریافت این حمایت متقاضی مي بايست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاري شدن بيمه پايه، نسبت به ثبت درخواست بيمه تكميلي اقدام نمايد. پیوست شماره 5
مبلغ ماهانه ۱۷ میلیون تومان (معادل حقوق ماهانه استادیار پایه یک دانشگاه تهران) به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات) جهت پرداخت حقوق به متقاضیان مشمول
مدت زمان استفاده از این حمایت ۱ تا ۱۲ ماه است.
در صورت درخواست مستقیم رئیس پایگاه میزبان و با تایید مرکز، امکان تمدید مدت زمان استفاده از این حمایت تا ۶ ماه امکانپذیر است.
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۵۰ بر اساس نظام ارزیابی.
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱۵۰ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی [پیوست شماره ۱] پیوست شماره ۱
گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه، تواناییها و بر اساس موضوع و خلاصه سخنرانی یا کارگاه توسط پایگاه میزبان انجام میشود.
اساتید دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور.
دانشجویان سال سوم و چهارم دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی، در صورتیکه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه دولتی کشور (۱۵ دانشگاه برتر بر اساس رتبه بندی ISC) گذرانده اند، در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکتری داراي حداقل دو سال سابقه فعاليت در شركتهاي فناور خارج از کشور با سمت كارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R & D) یا مدير در یکی از مؤسسات یا شرکتهای شاخص علمي، فناوري، پژوهشي و صنعتي خارج از كشور و افرادی که دارای تجربه راه اندازی کسب و کار هستند، در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
در صورت برگزاري سخنرانی حضوری یا آنلاین کمتر از سه ساعت در واحدهاي دانشگاهی و پژوهشگاهی، میزان پرداخت 5 میلیون تومان می باشد.
در صورت برگزاري كارگاههاي تخصصی حضوری یا آنلاین بیشتر از سه ساعت در واحدهاي دانشگاهی و پژوهشگاهی، میزان پرداخت 10 میلیون تومان می باشد.
پایگاه میزبان موظف است شرایط برگزاری کارگاه یا ارائه سخنرانی در محیط تخصصی مناسب با حضور دستاندرکاران علمی و حرفهای مرتبط را فراهم نماید.
گزينش نهایی از بين داوطلبان حائز شرايط، با توجه به پيشينه، تواناييها و بر اساس موضوع و خلاصه سخنرانی یا کارگاه توسط پايگاه تخصصی همكار انجام می شود.
افرادی که درخواست بهره مندی از حمایت های آموزشی و پژوهشی یا فناورانه ایشان مورد تایید قرار گرفته است، امکان استفاده از حمایت سخنراني و كارگاه تخصصي را ندارند.
سقف استفاده از تسهیلات سخنرانی برای هر فرد ۳ مرتبه با فاصله دو سال بوده و لازم است موضوع سخنرانی در هر درخواست متفاوت باشد. (به استثنا اساتید دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور.)
امکان انجام سخنرانی مجازی و حضوری برای متقاضی در یک سال وجود ندارد.
دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکتری داراي حداقل دو سال سابقه فعاليت در شركتهاي فناور خارج از کشور با سمت كارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R&D) یا مدير در یکی از مؤسسات یا شرکتهای شاخص علمي، فناوري، پژوهشي و صنعتي خارج از كشور و افرادی که دارای تجربه راه اندازی کسب و کار هستند.
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی پیوست شماره ۱
متقاضیانی که دوره پسادکتری یا دوره تکمیلی تخصصی/Fellowship خود را به مدت حداقل یک سال در يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از 300 بر اساس نظام ارزیابی، در صورتیکه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه دولتی کشور (30 دانشگاه برتر بر اساس رتبه-بندی ISC) گذرانده اند.
متقاضیانی که دوره فرصت مطالعاتی خود را به مدت حداقل یک سال در یکی از دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی برتر با رتبه۱ تا 50 بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند و هزینه های دوره حداقل به مدت 6 ماه توسط دانشگاه مقصد پرداخت شده است، به همراه یک سال سابقه فعاليت در شركتهاي فناور خارج از کشور
امکان انجام فعالیت فناورانه از خارج از کشور برای دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۷۰ بر اساس نظام ارزیابی وجود دارد.
گزينش نهایی از بين داوطلبان حائز شرايط، با توجه به پيشينه، تواناييها و بر اساس طرح کسب و کار فناورانه، توسط مرکز و پايگاه میزبان انجام می شود.
متقاضیانی که از خارج از کشور قصد مدیریت پروژه را دارند براي انعقاد قرارداد می بایست طی ارسال ایمیل نماینده تیم را به پایگاه میزبان معرفی نمایند و در پروپوزال ارائه شده اعضاء تیم معرفی شوند.
یکی از موارد ذيل ميبايست توسط پایگاه میزبان بهعنوان خروجي طرح فناورانه در پایان قرارداد به مركز ارائه گردد:
حمایت مالی تا سقف 300 میلیون تومان جهت اجرای طرح حداکثر در 4 مرحله در مدت زمان اجرای پروژه
پایگاه میزبان مجاز نمیباشد هیچگونه مبلغی را بابت بیمه کسر نماید.
طبق قانون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور، باب اول اشخاص مشمول مالیات، ماده 2، بند 2 پایگاه میزبان مجاز نمیباشد هیچگونه مبلغی را بابت مالیات کسر نماید.
تامین محل استقرار توسط پایگاه میزبان در صورت درخواست متقاضی.
اساتید دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 1 تا 300 بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب 300 امتیاز از جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 1 تا 50 بر اساس نظام ارزیابی همراه با سابقه دوره پسادکتری یکی از 50 دانشگاه برتر و کسب حداقل400 امتیاز از جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه و تواناییهای علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقیقاتی توسط پایگاه میزبان انجام میشود.
مبلغ ماهانه ۱۷ میلیون تومان (معادل حقوق ماهانه استادیار پایه یک دانشگاه تهران) به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات) جهت پرداخت حقوق به متقاضیان مشمول شرایط بند ۴-۱-۲ اختصاص می یابد
اختصاص مبلغ ماهانه معادل با حقوق دريافتی اساتيد دانشگاه با درجه علمی مشابه در دانشگاه تهران و پس از کسر کسورات قانونی (ویژه اساتید مشمول این حمایت)
اختصاص اعتبار پژوهشي و فناوري تا سقف ۸۰ میلیون تومان متناسب با مدت دوره و نوع پروژه برای هر متقاضی.
مبلغ ماهیانه تا سقف ۶ میلیون تومان جهت کمک هزینه اقامت در صورت نیاز متقاضی با ارائه اسناد مربوطه (اجاره نامه معتبر) اختصاص می یابد.
تأمین موارد زیر برای متقاضی که توسط پایگاه میزبان انجام میگیرد:
بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز در قراردادهای بیشتر از ۶ ماه ارائه می شود. برای دریافت این حمایت متقاضی مي بايست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاري شدن بيمه پايه، نسبت به ثبت درخواست بيمه تكميلي اقدام نمايد. پیوست شماره5
تخفیف ۹۰ درصد تا سقف ۱۰ میلیون تومان اعتبار ویژه متخصصان ایرانی خارج از کشور جهت استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی كشور(labsnet.ir) و بهره مندی از طرح های عمومی ویژه پژوهشگران پسادکتری که توسط شبکه آزمایشگاهی در هر فصل از سال برقرار می گردد، اختصاص می یابد . پیوست شماره 4
تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد) که به میزان ۸۵۰ هزار تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضي مي بايست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد) در وجه تأمين اجتماعي اقدام نمايد. پیوست شماره 5
مدت زمان استفاده از این حمایت حداقل ۳ ماه و حداکثر ۱۲ ماه است.
در صورت درخواست مستقیم رئیس پایگاه میزبان و با تایید مرکز، امکان تمدید مدت زمان استفاده از این حمایت تا ۶ ماه امکانپذیر است.
پایگاه میزبان موظف است اعتبار را به صورت مستقیم در اختیار محقق قرار داده و گزارش پروژه، دستاوردها و نتایج حاصل شده و موارد هزینه کرد اعتبار را در پایان قرارداد طی نامه رسمی به مرکز اعلام نماید.
دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکتری در صورت کسب حداقل ۲۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و تواناییهای علمی و فناورانه توسط پایگاه میزبان انجام میشود.
مدت زمان استفاده از این حمایت حداکثر 12 ماه میباشد.
حمایت به صورت ماهانه به مبلغ 6/000/000 تومان برای اشتغال در شرکت های فناوریا اشتغال در مراکز نوآوری و شتابدهنده به عنوان مربی و مشاور اختصاص می یابد.
در صورت توافق متقاضی با یکی از پایگاههای همکار، قرارداد بین متقاضی و پایگاه میزبان یا شرکتهای فعال ذیل پایگاه با جزئیات ذیل میبایست منعقد گردد:
این حمایت به منظور تسریع و تسهیل در فرایند جذب در هیأت علمی مؤسسات علمی و پژوهشی کشور و اخذ گرنت استادیارجوان ایجاد شدهاست. افراد واجد شرایط میتوانند با ثبتنام در این سامانه و تکمیل سوابق آموزشی و پژوهشی خود، درخواست خود را ثبت نهایی نمایند.
دانشآموختگان دوره دکتری يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی.
دانشآموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 101 تا 300 بر اساس نظام ارزیابی و با کسب حداقل 300 امتیاز بر اساس جدول ارزیابی. پیوست شماره ۱
متقاضیانی که دوره پسادکتری خود را به مدت حداقل یک سال در يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 1 تا 100 بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند در صورت کسب حداقل 300 امتیاز بر اساس جدول ارزیابی پیوست شماره ۱
متقاضیانی که دوره تکمیلی تخصصی/Fellowship خود را به مدت حداقل یک سال در يكي از دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه 1 تا 100 بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند با کسب حداقل 300 امتیاز بر اساس جدول ارزیابی. پیوست شماره ۱
متقاضیانی که دوره فرصت مطالعاتی خود را به مدت حداقل یک سال در یکی از دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا 50 بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند و هزینه های دوره حداقل به مدت ۶ ماه توسط دانشگاه مقصد پرداخت شده است با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی
دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از 300 بر اساس نظام ارزیابی، در صورتیکه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه دولتی کشور (30 دانشگاه برتر بر اساس رتبه بندی ISC) گذرانده اند، در صورت کسب حداقل 400 امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره 1).
گزینش نهایی متقاضیان حوزه علوم انسانی که در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاه های دولتی داخل کشور فارغ التحصیل شده اند در صورت کسب ۲۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی، با توجه به تواناییهای علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقیقاتی توسط پایگاه میزبان انجام میشود.
گزينش نهایی از بين داوطلبان حائز شرايط، با توجه به پيشينه و تواناييهای علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقيقاتی توسط پايگاه میزبان انجام می شود.
مدت زمان قرارداد ۱۴ ماه است؛ اختصاص مبلغ ماهانه ۱۷ میلیون تومان (معادل حقوق ماهانه استادیار پایه یک دانشگاه تهران) به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات) جهت پرداخت حقوق
اختصاص مبلغ تا سقف 60 میلیون تومان به عنوان اعتبار پژوهشی وابسته به پروپوزال محقق .
تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد) که به میزان ۸۵۰ هزار تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضي مي بايست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد) در وجه تأمين اجتماعي اقدام نمايد. پیوست شماره 5
ارائه بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز در تمام مدت قرارداد. برای دریافت این حمایت متقاضی مي بايست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاري شدن بيمه پايه، نسبت به ثبت درخواست بيمه تكميلي اقدام نمايد. پیوست شماره 5
تامین موارد زیر برای متقاضی توسط پایگاه میزبان انجام میگیرد:
تخفیف ۹۰ درصد تا سقف ۱۰ میلیون تومان اعتبار ویژه متخصصان ایرانی خارج از کشور جهت استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی كشور(labsnet.ir) و بهره مندی از طرح های عمومی ویژه پژوهشگران پسادکتری که توسط شبکه آزمایشگاهی در هر فصل از سال برقرار می گردد، اختصاص می یابد. پیوست شماره 4
برای هر متقاضی در 14 ماه، 35 روز مرخصی استحقاقی در نظر گرفته میشود. همچنین 1 ماه مرخصی جهت انجام فرآیند ارزیابی مدارک تحصیلی و شغلیابی متقاضی با هماهنگی پایگاه میزبان در خصوص زمان انجام آن، در نظر گرفته شده است
اعتبار پژوهشی باید صرفا در جهت پیشبرد اهداف پروژه دوره پسادکتری و در زمینههایی از قبیل خرید مواد، قطعات، تجهيزات رايانه ای، تجهیزات آزمایشگاهی، هزینه نیروی انسانی، سفرهای مرتبط با انجام پروژه و ... هزینه گردد و امکان تخصیص گرنت برای تجهیز موارد ساختمانی و سایر مواردی که به دور از اهداف اصلی پروژه پسادکتری می باشد برای پایگاه میزبان وجود ندارد. موارد هزینه-کرد باید مورد تایید و موافقت محقق، استاد میزبان و پایگاه میزبان باشد.
لوازم خریداری شده با استفاده از اعتبار پژوهشی از جمله لپ تاپ متعلق به پایگاه میزبان بوده و پس از اتمام قراردادِ محقق، در اختیار محققین بعدی برنامه قرار خواهد گرفت.
تمدید قرارداد متقاضیان در صورت احراز یکی از شرایط ذیل به مدت حداکثر ده ماه برای رشته های علوم پایه و علوم پزشکی و شش ماه برای سایر رشته ها امکان پذیر خواهد بود:
متقاضی می بایست درخواست تمدید قرارداد را به همراه توصیه نامه استاد میزبان، ارائه گزارش فعالیت های انجام شده طی دوره پسادکتری و دستاوردهای دوره و برنامه پیش بینی شده برای انجام در دوره تمدید، ارسال نماید.
در صورتی که بین پایان قرارداد و ارائه درخواست تمدید قرارداد محقق بیش از 6 ماه فاصله باشد، این درخواست در صورتی بررسی می شود که شرایط رزومه متقاضی، منطبق بر آئین نامه پذیرش محقق پسادکتری در همان سال باشد.
انتخاب اساتید میزبان بر اساس اولویت های علمی و فناورانه توسط پایگاه میزبان یا به درخواست متقاضی و با رعایت قوانین داخلی پایگاه میزبان انجام خواهد شد.
با توجه به ماهیت پژوهشی دوره پسادکتری، پایگاه میزبان نمی تواند تدریس بیش از 6 واحد درسی را (با هدف ارزیابی درخصوص جذب محقق) در طول مدت قرارداد از محقق درخواست نماید و تمرکز فعالیت بر روی انجام پروژه پژوهشی خواهد بود.
با توجه به تمام وقت بودن دوره پسادکتری يكي از شروط بهره مندی از اين دوره، عدم اشتغال به كار در مؤسسات ديگر است و متقاضی نمی تواند همزمان عضو هیات علمی بوده یا موقعیت شغلی تمام وقت دیگری داشته باشد. مسئولیت عدم اظهار این موضوع به عهده متقاضی بوده و در صورت عدم رعايت این مورد همکاری متوقف شده و وجوه دریافتی متقاضی مسترد می گردد.
امکان انجام پسادکتری علاوه بر مراکز دانشگاهی و پژوهشی در مجموعه های فناور و صنعتی برای محقق وجود دارد. در این مدل همکاری، پایگاه میزبان یکی از مجموعه های فناور مورد تایید مرکز بوده و پروژه با مشارکت عضو هیات علمی یکی از پایگاه های میزبان در بخش تحقیق و توسعه مجموعه فناور، قابل انجام خواهد بود.
این پروژه می بایست منجر به دستیابی به یکی از موارد ذیل گردد:
دانشآموخته دوره کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای مؤسسههای علمی خارج از کشور که دستكم 90 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست شماره ۲ كسب كرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
دانشآموخته دوره دکتری تخصصی مؤسسههای علمی خارج از کشور که دستكم 110 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست شماره ۲ كسب كرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
تبصره ۱: دورههای تخصص و فوق تخصص رشتههای علوم پزشکی، معادل دورة «دکتری تخصصی» محسوب میشوند.
تبصره ۲: دانشجویان و دانشآموختگان هر مقطع تحصیلی، برای بهرهمندی از این تسهیلات، نمیتوانند از شرایط مقاطع تحصیلی قبلی استفاده کنند.
تبصره ۳: مدارك دورههای تحصیلی طیشده در خارج از كشور، باید توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی (حسب مورد) ارزشیابی و تأیید شده باشد.
متقاضیان برگزیده، دورة خدمت نظاموظیفة خود را در قالب «دورة آموزش نظامی» و اجرای «طرحی پژوهشی، فناورانه ، فرهنگی یا مشابه آن»، طی وکارت پایان خدمت دریافت میکنند.
تبصره ۱: تعیین موضوع ، مکان ، زمان شروع و مدت اجرای طرح های مذکور در بند فوق، بر اساس مقررات و رویههای اجرایی نیروهای مسلح است که مدت آن، حداقل به میزان نیمی از دورة رسمی نظاموظیفة سایر مشمولان همتراز (پس از کسر خدمتهای قانونی دیگر با موافقت نیروهای مسلح) است.
مدارک تحصیلی خارج از کشور دانشآموختگان هریک از مراکز آموزش عالی، پژوهش و فناوری خارج از کشور باید تاییدیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشتهباشد.
موضوع و مکان اجرای طرحهای این بند، بر اساس تشخیص ستاد کلّ نیروهای مسلّح تعیین میشود.
زمان دوره خدمت نظاموظیفه تخصصی حداقل برابر با نیمی از دوره رسمی نظاموظیفه سایر مشمولان همتراز است که براساس مدت زمان اجرای طرح تعیین میشود.
متقاضیان این شیوهنامه مجازند قبل از دریافت کارت پایان خدمت، با اخذ گواهی بلامانع جهت استخدام از مرکز نخبگان نیروهای مسلح در دستگاههای غیرنظامی به استخدام درآیند.
پرداخت حقوق و بیمه خدمات درمانی در دوره نظاموظیفه تخصصی، مطابق با مقررات ستاد کلّ نیروهای مسلّح صورت میپذیرد
مشمولان غائب مقیم خارج از کشور که دارای شغل تمام وقت و دائمی در خارج از کشور و دارای مهر تردد مشمولین هستند مشروط به اخذ تایید کارگروه و قرار گیری در یکی از بندهای ذیل می توانند از این حمایت استفاده نمایند.
الف- دانش آموخته مقطع دکتری از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا و کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز
ب- اساتید و محققان برجسته شاغل در دانشگاه ها و مراکز علمی تراز اول دنیا با مدرک دکتری از ۲۰۰ دانشگاه برتر و کسب حداقل ۳۵۰ امتیاز
ج- متخصصان شاغل در حوزه فناوری و موسسات شاخص علمی و فناوری با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد و کسب حداقل ۲۰۰ امتیاز
انجام پروژه تحقیقاتی در سطح انتقال تکنولوژی یا دانش مرزی در بازه زمانی 12 الی 24 ماه در یکی از پایگاه های میزبان برنامه (بدون دوره آموزشی) و در نهایت دریافت کارت معافیت از خدمت
تردد متناوب به کشور بدون محدودیت پس از صدور مجوز تا پایان پروژه
در زمان انجام پروژه وضعیت خدمتی فرد همچنان مشمول و غایب است و نمی تواند برای جذب هیئت علمی یا استخدام اقدام نماید.